Аманет војводе Момчића Р. Ђујића

Војвода Момчило Ђујић

Наш завјет Богу и Српству

Није наше расејање и губитак слободе највеће зло које се може десити једном народу. Највеће је зло кад се сломи духовна и морална снага једног народа, кад му се угаси вјера у Бога и вјера у Правду и Слободу. То нико, па ни комунисти, никада неће постићи у српском народу, јер то се не да у ланце везати.

Mи се морамо  враћати на путеве наших предака; свједочити свуда нашу вјеру у Бога и речју и дјелом; стајати одлучно уз мученичку Матер цркву и чувати наше духовно јединство, jер без духовног јединства нема ни националног, ни ма каквог другог јединства; утврђивати нашу братску слогу и његовати наше црквене и народне обичаје. Наш је завет Богу и Српству да нећемо стати ни сустати док не ујединимо све српске земље и сав српски народ у оквиру српске државне заједнице у којој ће, по ријечима Епископа Николаја, владати три начела: Бог на небу, Краљ у држави и домаћин у дому.

А наша вјера у Правду и Слободу и наша вјера у једнога Бога, у једнога Светог Саву, једну јединствену Српско-православну цркву и у један поносан и непобједив српски народ – остаје вјечна и непромјењива.

Војвода Момчило Р. Ђујић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *